Τον Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο τίμησε η Τανάγρα-Φωτογραφίες

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου Ασκητού και  Καθηγητού της Ερήμου, εορτάστηκε και φέτος μέσα σε πανηγυρικό κλίμα  εις την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αφ’ εσπέρας 16 Ιανουαρίου 2020  με επίκεντρο της λαμπράς πανηγύρεως τον φερώνυμο ιερό ναό στην Τανάγρα  του Ομώνυμου Δήμου της επαρχίας Θηβών.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου με την πλαισιώση πολλών ιερέων απο την επαρχία Θηβών Σχηματαρίου και Δερβενοχωρίων και του Διακόνου Δημητρίου Αναδιώτη.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού προσήλθαν πλήθος πιστων ώστε να τιμήσουν τον εορτάζοντα  άγιο και προστάτη της ενορίας τους μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν ο Δημάρχος Τανάγρας και Δερβενοχωρίων  κ. Βασίλειος Περγάλιας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τανάγρας  κ. Αντώνιος Μπελεγράτης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διομήδης Δριχούτης εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων.

Τον θείο λόγο κήρυξε  ο Πανοσ  Αρχιμ  Νικόδημος Κάστιζας Προϊστάμενος Ιερού Ναου Αγίου Γεωργίου Θηβών ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου.

 Εν συνεχεία στην αντιφώνηση του  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχήθηκε  με τις  εόρτιες και πατρικές ευχές του  προς όλους τους παρισταμένους  και στην συνέχεια   αναφέρθηκε σε μερικά εμπνευσμένα  αποσπάσματα εστιάζοντας με την σοφή διδαχή του λόγου του στον βίο του Αγίου για τον οποίον τονίζοντας  αξίζει να τον μιμηθούμε στα πολλά και πλούσια χαρίσματα της ασκητικής του ζωής να έχουμε την χάρη και την ευλογία του αλλά και όλων των αγίων που κοσμούν την εκκλησίας μας.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος του Αγίου ανά τις οδούς της ενορίας με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο τους ιερείς και ευσεβείς πιστούς.

Την ιερά υμνωδία απέδωσαν  ο  Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Καλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Ιωάννης Βαζούρας με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Σωτήριο Βούλγαρη και τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Σήμερα συν θεώ θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Σχετικά